<<     Inhoud    >>
Ganganalyse houdt in dat het looppatroon wordt geanalyseerd. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is drukmeting. Door middel van drukmeting wordt inzicht verkregen in de belasting van de voet. Bijvoorbeeld ten opzichte van de beide voeten onderling en van de diverse regio's van de voet. Drukmeting vindt zowel statisch als dynamisch plaats, met en zonder schoenen. Voor de metingen in de schoen wordt gebruik gemaakt van inlegzooltjes die zijn voorzien van sensoren. Deze registreren informatie over belasting en tijd gedurende de standfase.
Drukmeting objectiveert het krachtenspel onder de voet bij diabetes patiënten. Zij nemen veelal ten gevolge van de neuropathie de pijn niet waar.
Bij blootsvoetsmetingen wordt gebruik gemaakt van een zogeheten drukmeetplatform. Ook video-opnamen vanuit verschillende richtingen leveren een belangrijke bijdrage.
Relevante informatie wordt eveneens verkregen door het bestuderen van gedragen (bij voorkeur oude) schoenen.
Met behulp van ganganalyse kan een adequaat advies gegeven worden aan blessuregevoelige sporters. Maar ook voor andere voet- en loopproblemen kan ganganalyse inzichten verschaffen die tot een helder inzicht en advies leiden.
<<     Inhoud    >>