<<     Inhoud    >>
De orthopedische bedrijven aangesloten bij de Stichting Federatie PAS leveren een aantal specifieke maatschoenproducten. Hiertoe behoren:
- orthopedische werkschoen
- maatpantoffel
- uitwasbare schoen
- badschoen.

12.1 Werkschoen

De werkschoen is leverbaar als semi-orthopedische schoen (8.1) en als individueel vervaardigde maatschoen (8.2). Werkschoenen voldoen aan eisen zoals die door de ARBO-wet gesteld worden. Veel toegepaste voorzieningen zijn: stalen neus, stalen binnenzool, antistatisch enzovoort. De vergoeding van werkschoenen vindt plaats na de Wet REA (Wet Re´ntegratie Arbeidsgehandicapten) en deze vergoeding kan aangevraagd worden door de werkgever. Deze kan vervolgens (volgens de huidige regeling) de rekening indienen bij de bedrijfsvereniging.

12.2 Maatpantoffel

De maatpantoffel is een comfortabele pantoffel, die wordt vervaardigd op bestaande orthopedische leesten. De maatpantoffel is een serviceproduct dat alleen door de leden van Federatie PAS wordt geleverd. De maatpantoffel kan alleen in productie worden genomen als tegelijk orthopedische schoenen zijn aangevraagd. De maatpantoffel is gemaakt van ribcord, een stof die warm aanvoelt als het koud is en koel aanvoelt als het warm is. De maatpantoffel wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

12.3 De uitwasbare maatschoen

De uitwasbare maatschoen is speciaal ontwikkeld voor gebruikers waarbij incontinentie van invloed is op het draagcomfort en de levensduur van de schoenen. De uitwasbare maatschoen is gemaakt van speciaal gelooid uitwasbaar leder en is de enige maatschoen die in de wasmachine kan. Een voorschrift voor orthopedisch maatschoeisel is nodig voor vergoeding door de zorgverzekeraar. De uitwasbare maatschoen is een exclusief product van de leden van Federatie PAS.

12.4 Badschoen

De badschoen wordt toegepast bij mensen die niet zonder maatschoeisel gebruik kunnen maken van douche of zwemgelegenheid. Badschoenen worden in incidentele gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

12.5 Allergeenvrij schoeisel

Allergeenvrij schoeisel bestaat als speciaal confectieschoeisel en als individueel vervaardigde maatschoen.
Allergeenvrij schoeisel is ge´ndiceerd als aangetoond is dat er een allergie bestaat voor materialen die standaard in confectieschoenen worden verwerkt. Deze materialen kunnen zijn: leer, (met name de gebruikte looistoffen), lijmen, rubber, kunststoffen en kleurstoffen.
Als door contactallergisch onderzoek is aangetoond waar de allergie door wordt veroorzaakt, kan hiermee rekening worden gehouden bij de schoenkeuze.
<<     Inhoud    >>