<<     Inhoud    >>7.1 Comfortschoenen

De leden van Federatie PAS leveren speciaal geselecteerde confectieschoenen voor cliënten die niet of moeilijk passende confectieschoenen in de reguliere schoenwinkels kunnen kopen en niet in aanmerking komen voor semi- of orthopedische schoenen.
In deze schoenen kunnen maatvoetbedden worden gedragen. Tevens bieden zij de mogelijkheid van orthopedische aanpassingen. Deze schoenen worden ook in afwijkende wijdte- en lengtematen geleverd.

7.2 Thematische schoenen

Thematisch schoeisel is indicatiegericht, seriematig vervaardigd confectieschoeisel. Thematisch schoeisel vindt zijn toepassing bij verschillende soorten voetproblemen bijvoorbeeld ten gevolge van diabetes mellitus (10.16) en reumatoïde arthritis (10.17). Bij het ontwikkelen van dit type schoeisel is rekening gehouden met specifieke eisen die voortvloeien uit deze ziektebeelden.
De thematische schoen is extra ruim, heeft een minimum aan stiknaden, hak en zool zijn van schokabsorberend materiaal, de schoen heeft een laag gewicht en vaak een geïntegreerde kunstmatige afwikkeling (5.2). Door toepassing van thematische schoenen kan het aanmeten van orthopedische schoenen vaak uitgesteld of voorkomen worden.
<<     Inhoud    >>